Ναύπλιο, Εξερευνώντας το κρυμμένο στολίδι της Ελλάδας

Το Ναύπλιο, μια γοητευτική παραθαλάσσια πόλη στο βορειοανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου είναι ένας προορισμός γεμάτος ιστορία, πολιτισμό και φυσική ομορφιά. Αν αναρωτιέστε τι να κάνετε στο Ναύπλιο, δείτε μερικές κορυφαίες δραστηριότητες και αξιοθέατα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας σε αυτή τη γραφική πόλη.

 

1.Κάντε μια βόλτα στην Παλιά Πόλη

 

Όταν σκέφτεστε τι να κάνετε στο Ναύπλιο, ξεκινήστε με την εξερεύνηση της Παλιάς Πόλης. Είναι ένας λαβύρινθος από στενά, δαιδαλώδη δρομάκια με νεοκλασικά αρχοντικά, ζωντανές βουκαμβίλιες και γραφικά καφέ. Στα βασικά αξιοθέατα περιλαμβάνονται η πλατεία Συντάγματος, με τα ιστορικά κτίρια και τα πολυσύχναστα καφέ και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί αντικείμενα από τη μυκηναϊκή περίοδο έως τη ρωμαϊκή εποχή.

 

2.Επισκεφθείτε το Παλαμήδι

 

Ένα άλλο must στη λίστα σας με το τι πρέπει να κάνετε στο Ναύπλιο είναι η επίσκεψη στο Παλαμήδι. Σκαρφαλωμένο ψηλά πάνω από το Ναύπλιο, αυτό το φρούριο προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη και στον Αργολικό κόλπο. Χτισμένο από τους Ενετούς στις αρχές του 18ου αιώνα, το φρούριο είναι προσβάσιμο είτε με αυτοκίνητο είτε ανεβαίνοντας τα 999 σκαλοπάτια - κατόρθωμα από μόνο του! Η πανοραμική θέα από την κορυφή αξίζει τον κόπο και το ίδιο το φρούριο είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής.

 

3.Εξερευνήστε το Μπούρτζι

 

Όταν αποφασίσετε να επισκεφθεπιτε το Ναύπλιο, μην παραλείψετε το Μπούρτζι. Σε ένα μικρό νησάκι στη μέση του λιμανιού, το Μπούρτζι είναι ένα άλλο ενετικό φρούριο που κάποτε προστάτευε το Ναύπλιο από τους θαλάσσιους εισβολείς. Μια σύντομη βόλτα με το πλοίο από το λιμάνι θα σας οδηγήσει σε αυτό το γραφικό κάστρο, το οποίο προσφέρει μια μοναδική θέα της πόλης και της γύρω θάλασσας.

 

4.Χαλαρώστε στην παραλία Αρβανιτιάς

 

Για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα, κατευθυνθείτε στην παραλία Αρβανιτιάς. Μια μικρή βοτσαλωτή παραλία που βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την Παλιά Πόλη, πλαισιωμένη από βράχους και προσφέρει καθαρά, τιρκουάζ νερά, ιδανικά για κολύμπι. Υπάρχει επίσης ένα γραφικό παραλιακό μονοπάτι, ο περίπατος της Αρβανιτιάς, που προσφέρει εκπληκτική θέα και μια ευχάριστη περιπατητική διαδρομή κατά μήκος της άκρης του νερού.

 

5.Ανακαλύψτε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα

 

Μια άλλη σημαντική δραστηριότητα στη λίστα με το τι πρέπει να κάνετε στο Ναύπλιο είναι η επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Αυτή η εκκλησία είναι μια σημαντική ιστορική τοποθεσία όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος αρχηγός του κράτους της ανεξάρτητης Ελλάδας, δολοφονήθηκε το 1831. Η ίδια η εκκλησία είναι ένα όμορφο δείγμα ελληνορθόδοξης αρχιτεκτονικής και ένα μέρος ήσυχου προβληματισμού μέσα στην πολύβουη πόλη.

 

6.Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στις Αρχαίες Μυκήνες και στην Επίδαυρο

 

Σκεφτείτε μια ημερήσια εκδρομή σε κοντινούς αρχαίους χώρους. Η τοποθεσία του Ναυπλίου το καθιστά εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τις Μυκήνες, τη θρυλική πόλη του βασιλιά Αγαμέμνονα, με την εντυπωσιακή Πύλη των Λεόντων και τους αρχαίους τάφους. Εξίσου κοντά βρίσκεται και η Επίδαυρος, διάσημη για το αρχαίο θέατρο με την εξαιρετική ακουστική και το Ιερό του Ασκληπιού, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

 

7.Απολαύστε τοπική κουζίνα

 

Η απόλαυσητης τοπικής κουζίνας είναι απαραίτητη όταν σκέφτεστε τι να κάνετε στο Ναύπλιο. Η πόλη προσφέρει μια ποικιλία από επιλογές για φαγητό όπου μπορείτε να απολαύσετε νόστιμη ελληνική κουζίνα. Αποκορύφωμα τα φρέσκα θαλασσινά, μαζί με παραδοσιακά πιάτα όπως μουσακάς, σουβλάκι και τζατζίκι. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τοπικές σπεσιαλιτέ όπως τηγανητό καλαμάρι και ψητό χταπόδι και ολοκληρώστε το γεύμα σας με μια φέτα μπακλαβά ή γαλακτομπούρεκο.

 

8.Αγορά αναμνηστικών

 

Οι αγορές για αναμνηστικά θα πρέπει να είναι στη λίστα σας. Η Παλιά Πόλη είναι διάσπαρτη με μπουτίκ καταστήματα που πωλούν τα πάντα, από χειροποίητα κοσμήματα και παραδοσιακά ελληνικά σανδάλια μέχρι τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο και μέλι. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να παραλάβετε μοναδικά αναμνηστικά και δώρα για να θυμάστε το ταξίδι σας.

 

9.Παρακολουθήστε μια Πολιτιστική Εκδήλωση

 

Αναρωτιέστε τι να κάνετε στο Ναύπλιο όσον αφορά τις πολιτιστικές δραστηριότητες; Το Ναύπλιο φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, όπως μουσικά φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις τέχνης. Ελέγξτε το τοπικό ημερολόγιο για να δείτε τι συμβαίνει κατά την επίσκεψή σας και ζήστε τη ζωντανή πολιτιστική σκηνή της πόλης.

 

10.Οδηγήστε

 

Τέλος, στη λίστα με το τι πρέπει να κάνετε στο Ναύπλιο, σκεφτείτε να απολαύστε μια γραφική διαδρομή. Η γύρω περιοχή της Αργολίδας είναι ιδανική για γραφικές διαδρομές. Βγείτε στο παραθαλάσσιο χωριό Τολό, με τις όμορφες παραλίες του ή κατευθυνθείτε προς την ενδοχώρα για να εξερευνήσετε τα γοητευτικά χωριά και τους ελαιώνες της Πελοποννήσου.

 

Το Ναύπλιο είναι ένας προορισμός που συνδυάζει τα καλύτερα της Ελλάδας: εκπληκτικά τοπία, πλούσια ιστορία και ζεστή φιλοξενία. Είτε αναζητάτε περιπέτεια είτε χαλάρωση αυτή η μαγευτική πόλη προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη. Έτσι, όταν σχεδιάζετε την επίσκεψή σας στο Ναύπλιο φροντίστε να συμπεριλάβετε αυτά τα highlights για μια αξέχαστη εμπειρία.